Visa til Danmark


Danske ambassade eller konsulat

Kontakt altid den danske ambassade eller konsulat i dit hjemland for information om alle visumrelaterede spørgsmål. Den danske ambassade eller konsulat kan informere dig om alle procedurer for at opnå et gyldigt visum til Danmark og om alle de specifikke typer visum.

Visum til Danmark

Et visum til Danmark er et dokument, et stempel eller et klistermærke i dit pas, der viser, at du har tilladelse til at rejse ind eller ud af Danmark. Et visum er underlagt tilladelse til indrejse eller udrejse fra en indvandringsembedsmand på tidspunktet for den faktiske indrejse i landet. Et visum udstedes af den danske ambassade eller konsulat i dit hjemland.


Visatraktataftaler med Danmark

Nogle personer fra visse lande har ikke brug for visum til Danmark, som når visse lande har gensidige visatraktataftaler med Danmark. Et eksempel er indbyggere i Den Europæiske Union.

Et visum har altid forskellige opholdsbetingelser. Dette kan være - blandt andre - maksimal opholdstid, gyldighedsdatoer, gyldighed for besøgsmængde, besøgets formål osv.

Et visum giver normalt ikke-statsborgere tilladelse til at rejse ind i Danmark og forblive der inden for de forskellige betingelser, der er nævnt for det specifikke visum.

En visumansøgning på forhånd på en af ​​de danske ambassader eller konsulater rundt om i verden giver regeringen en chance for at overveje din omstændighed, såsom grund til at ansøge, detaljer om tidligere besøg i Danmark og økonomisk sikkerhed.

Visumservicefirma

Nogle gange kan der ansøges om visum gennem et visumservicefirma, der har specialiseret sig i udstedelse af visa og andre internationale rejsedokumenter.

Når dette er tilfældet, kan den danske ambassade eller konsulat i dit hjemland informere dig om mulighederne for at bruge et sådant autoriseret visumservicefirma.

I tilfælde af at der ikke er nogen dansk ambassade eller konsulat i dit hjemland, skal du rejse til et naboland, der har en dansk ambassade eller konsulat og prøve at ansøge om dit visum der.

Generelle visumoplysninger - Ikke specifikt for Danmark

Typer af visum
Hvert land i verden har forskellige kategorier af visa og med forskellige navne. De mest almindelige navne og typer af visa inkluderer:

Transitvisum - Dette er et visum med det formål at passere gennem et land til en destination uden for dette land.

Visum til kortvarigt ophold - Et visum til korte besøg eller ferie i værtslandet. Der kan være forskellige underkategorier som:

- Privat visum til private besøg ved hjælp af en invitation fra indbyggere i landet.
- Turistvisum til ferie- og fritidsrejser.
- Medicinsk visum med henblik på medicinske årsager såsom behandling på et hospital i værtslandet.
- Forretningsvisum med det formål at engagere sig i værtslandet.

Visum til længerevarende ophold - Et visum til formålet længere ophold i et land, men stadig begrænset ophold. Der kan være forskellige underkategorier som:

- Studentervisum med henblik på studier i det udstedende land.
- Midlertidigt arbejdstagervisum med henblik på godkendt ansættelse i det udstedende land.
- Journalistvisum med henblik på okkupation af journalist.
- Opholdsvisum med henblik på at opnå langvarig ophold i det udstedende land.
- Indvandrervisum med henblik på indvandring til udstedelsen.
- Ægteskabs- eller partnervisum, udstedt til ægtefælle, partner eller de facto partner for en beboer eller borger i det udstedende land for at kunne bosætte sig som et par.
- Ægteskabsvisum til det tilsigtede ægteskab eller civile partnerskab i det udstedende land.
- Pensionist eller pensioneringsvisum med henblik på pensionering i det udstedende land.

Officielt visum - Dette er et visum, der også gives embedsmænd, der udfører et job for deres regering eller repræsenterer deres hjemland i det udstedende land. Dette kan være personale fra diplomatiske missioner.

- Diplomatisk visum til indehavere af diplomatiske pas.

Visa - Indgangs- og varighed

Visum kan være for flere poster i værtslandet eller for en enkelt post.

Visum til enkelt indrejse - betyder, at visummet er til en enkelt indrejse og annulleres, så snart du forlader det nævnte land

Visum med dobbelt indrejse eller flere indrejser, der giver dig mulighed for at fordoble eller flere indrejser i værtslandet eller territoriet med det samme visum.

Nogle lande udsteder undertiden også genindrejsetilladelser. En genindrejsetilladelse giver dig mulighed for midlertidigt at forlade landet uden at ugyldiggøre dit nuværende visum.

I de fleste tilfælde giver et forretningsvisum normalt ikke dig mulighed for at arbejde i værtslandet uden en yderligere opnået arbejdstilladelse.

Specifikke oplysninger om visumsager

For alle specifikke oplysninger om visumsager bedes du kontakte konsulatet eller ambassaden ved at kontakte dem direkte via e-mail eller telefonopkald.
Ovenstående information er kun til informationsformål og udgør ikke officiel regeringsinformation. Detaljerede "officielle" oplysninger kan findes på officielle regeringswebsteder.