Udnævnelse på et konsulat eller ambassade


Konsulær assistance og aftaler

Når du har brug for konsulær hjælp fra et konsulat eller en ambassade, skal du vide, at de fleste af dem har brug for en aftale. Konsulære tjenester er generelt ikke tilgængelige på walk-in-basis.

Konsulære tjenester

Mange konsulater tilbyder ikke alle de konsulære tjenester, en ambassade vil tilbyde. De fleste af konsulaterne tilbyder begrænsede tjenester.

Før du besøger et konsulat eller en ambassade, skal du altid kontrollere på forhånd, om du har brug for at lave en aftale, og om de tilbyder den specifikke service, du har brug for.


Lav en aftale om besøg

Når et konsulat, en ambassade eller et konsulat har et websted, kan du finde information om tilbudte tjenester, og hvis du har brug for at lave en aftale eller ej, og hvordan man laver en aftale.

Nogle konsulater har automatiserede aftalesystemer på deres hjemmeside for at lave en aftale online. Andre vil omdirigere dig til et aftalesystem for ambassaden.

De fleste mindre konsulater og konsuler, men du skal lave en aftale via telefon eller e-mail.

Specifikke tjenester

Mange konsulater og konsulater er de mindre honorære konsulater. Disse konsulater har et meget begrænset omfang af tjenester og tilbyder hovedsagelig tjenester relateret til landrepræsentation og kommunikationstjenester mellem ambassader og lokale virksomheder.

Et større konsulat og generalkonsulat tilbyder ofte et bredere omfang af tjenester til offentligheden. Disse tjenester kan relateres til visumansøgninger, pasansøgninger, assistance med indenlandske forhold som ægteskaber, fødsler og dødsfald osv. Ambassader tilbyder altid alle former for konsulære tjenester.

Det er vigtigt at vide på forhånd, om konsulatet eller ambassaden kan hjælpe dig eller ej, og om du har brug for at lave en aftale på forhånd.

Oplysninger om pas, visum og aftale

For information om aftaler bedes du kontakte konsulatet eller ambassaden ved at kontakte dem direkte via e-mail eller telefonopkald.

Nogle lande udsteder undertiden også genindrejsetilladelser. En genindrejsetilladelse giver dig mulighed for midlertidigt at forlade landet uden at ugyldiggøre dit nuværende visum.Ovenstående information er kun til informationsformål og udgør ikke officiel regeringsinformation. Detaljerede "officielle" oplysninger kan findes på officielle regeringswebsteder.