Pasansøgning på en konsulat eller ambassade


Hvad er et pas

Et pas udstedes af den nationale regering i dit hjemland. Et pas attesterer nationalitet og identitet for indehaveren af ​​pas til international rejse.

I et pas inkluderer oplysningerne om pasindehaveren blandt andet navn, køn, fødselsdato og fødested.

Pasindehaveren

Et pas giver ikke pasindehaveren automatisk indrejse i et andet land. Et pas giver pasindehaveren ret til at vende tilbage til det land, der har udstedt pasets pas.


Konsulær assistance til en ansøgning om pas i en ambassade eller konsulat

Den konsulære afdeling på dit hjemlands konsulat eller ambassade tilbyder konsulær hjælp til de borgere, der har brug for at ansøge om et nyt pas eller nøddokument.

I de fleste tilfælde omdirigerer et konsulat dig til ambassadens konsulære afdeling for at ansøge om et nyt pas.
Kun konsulatet eller ambassaden i dit hjemland kan hjælpe dig med din pasansøgning, mens du er i udlandet.

Konsulatet eller det konsulære departement i dit hjemland giver ansøgningsskemaet til pas og kan informere dig om procedurerne for at indgive en ansøgning om et nyt pas eller nøddokument.

Du kan fornye dit pas ved at udfylde en ansøgningsskema på konsulatet eller dit konsulat eller ambassaden. Når der ikke er noget konsulat eller ambassade i dit hjemland i det land, dubefinder dig i, kan du kontakte et konsulat eller en ambassade i et nærliggende land.

Besøg altid det officielle websted for dit konsulat eller ambassade, før du ansøger om et nyt pas for at læse om procedurerne, og hvis du har brug for at lave en aftale.

De mest almindelige typer pas, som du kan ansøge om på din ambassade

- Almindeligt pas
Dette pas udstedes til borgerne i det land, der har udstedt passet, eller til andre statsborgere, der ifølge loven har ret til et pas fra givet land.
Det almindelige pas er den type pas, der er den mest udstedte på verdensplan. Det er i visse lande undertiden muligt at få dine børn registreret
inden for dit almindelige pas som værende forælder, hvilket gør det funktionelt det samme som et familiepas.

- Officielt pas
Denne type pas udstedes til regeringens ansatte i forhold til arbejdsrelaterede rejser.

Diplomatisk pas
Dette pas udstedes til embedsmænd og diplomater til arbejdsrelateret international rejse. Dette pas udstedes ofte også til de ledsagende pårørende.

- Nødpas (midlertidigt pas)
Når dit pas er mistet eller stjålet, og når der ikke er tid nok til at få en pasudskiftning, udsteder ambassaden dig et midlertidigt nødpas.

Indvandring og pas

Immigrationsembedsmænd frimærker ofte udgangs- og indgangsstempler i dit pas. Sådanne frimærker kan tjene forskellige formål i henhold til lovgivningen i det land, du rejser gennem.
Ovenstående information er kun til informationsformål og udgør ikke officiel regeringsinformation. Detaljerede "officielle" oplysninger kan findes på officielle regeringswebsteder.